مواجه شدن با ظرفهای کثیف بعد از شستشوی ماشین ظرفشویی چیزی نیست که توقع اش رو داشته باشیم. در زیر تمامی موارد را با هم بررسی میکنیم که تعدادی را خودتان قادر به انجام آن هستید و نیاز به تعمیر ماشین ظرفشویی نیست.
1- چیدمان ظروف:
ظروف بزرگ و تابهها: این ظروف باید در قسمت پایینی ماشین ظرفشویی قرار گیرند تا از آب و حرارت کافی برخوردار شوند. مطمئن شوید که ظروف بزرگ مانع از رسیدن آب به سایر ظروف نمیشوند.
بشقابها و کاسهها: بشقابها باید در قفسه پایینی و به صورت عمودی قرار گیرند. کاسهها نیز میتوانند در قفسه بالا یا پایین قرار گیرند، بسته به اندازه و شکل آنها.
لیوانها و فنجانها: این ظروف باید در قفسه بالایی قرار گیرند تا از شستشو و خشک شدن بهینه برخوردار شوند. آنها باید به صورت وارونه قرار داده شوند تا آب در داخل آنها جمع نشود.
قاشق، چنگال، و کارد: این وسایل باید در سبد مخصوص قرار گیرند. دستهها باید به سمت پایین و سرها به سمت بالا باشند تا شستشوی بهتری داشته باشند. اگر سبد دارای درپوش است، میتوانید برخی از وسایل را با سر به پایین قرار دهید تا از آسیب دیدن جلوگیری شود.
وسایل پلاستیکی: این ظروف باید در قفسه بالایی قرار گیرند چون در قسمت پایینی ممکن است به دلیل حرارت بیشتر آسیب ببینند.
جداسازی ظروف: از قرار دادن ظروف به صورت خیلی نزدیک به یکدیگر خودداری کنید تا آب بتواند به راحتی بین آنها جریان یابد.
مواد غذایی سخت شده: اگر ظروف دارای مواد غذایی خشک شده هستند، قبل از قرار دادن در ماشین ظرفشویی، آنها را خیس کنید یا کمی آب بر روی آنها بریزید.
توجه به دستورالعملهای سازنده: همیشه دستورالعملهای سازنده ماشین ظرفشویی خود را برای جزئیات بیشتر و توصیههای خاص مدل دستگاهتان مطالعه کنید.
و در انتها آب پاشها را با دست بچرخانید تا از گیر نکردن ظرفها با آبپاش اطمینان حاصل شود.
2- مواد شوینده :
پاککنندگی: مواد شوینده حاوی موادی هستند که با چربیها و روغنها واکنش نشان داده و آنها را از سطح ظروف جدا میکنند. این امر به آب اجازه میدهد تا به طور مؤثرتری ظروف را شستشو دهد.
آبکشی: مواد شوینده به جلوگیری از باقی ماندن لکههای آب و مواد غذایی بر روی ظروف پس از شستشو کمک میکنند.
نرمکننده آب: بسیاری از مواد شوینده حاوی موادی هستند که به نرم کردن آب کمک میکنند، که این امر از تشکیل رسوبات کلسیم و منیزیم بر روی ظروف جلوگیری میکند. آب سخت میتواند باعث تشکیل رسوبات کلسیمی در لولهها، ظروف و بر روی عناصر حرارتی ماشین ظرفشویی شود که در نهایت میتواند به کارایی دستگاه آسیب برساند و باعث کاهش عمر مفید آن شود.
ضدعفونی کننده: برخی از مواد شوینده حاوی مواد ضدعفونی کننده هستند که به کشتن میکروبها و باکتریها کمک میکنند.
سفیدکنندهها و اکسیدکنندهها: برخی مواد شوینده حاوی سفیدکنندههای اکسیژنی یا کلرینه هستند که به حذف لکههای سخت و رنگی کمک میکنند.
انزیمها: انزیمهای موجود در مواد شوینده به تجزیه پروتئینها، نشاستهها و چربیهایی که در مواد غذایی وجود دارند کمک میکنند، که این امر شستشوی ظروف را مؤثرتر میسازد.
محافظت از ظروف: برخی مواد شوینده حاوی موادی هستند که به محافظت از ظروف شیشهای و فلزی در برابر خوردگی و تیرگی کمک میکنند
شما میتوانید مواد شوینده خود را مستقیم از فروشگاه تعمیر کار من دریافت کنید تا از مرغوبیت و اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید.
3- نظافت ظرفشویی :
نظافت ماشین ظرفشویی برای حفظ کارایی و طول عمر دستگاه مهم است. در اینجا چند نکته کلیدی برای نظافت ماشین ظرفشویی آورده شده است:
تمیز کردن فیلتر: فیلتر ماشین ظرفشویی باید به طور منظم بررسی و تمیز شود. ذرات غذایی و سایر مواد میتوانند در فیلتر جمع شوند و باعث بوی بد و کاهش کارایی شویندگی شوند.
پاک کردن داخل دستگاه: استفاده از یک پارچه نرم و مرطوب برای پاک کردن داخل دستگاه، از جمله دیوارهها، درب و درزها. این کار باید با دقت انجام شود تا از آسیب رسیدن به عناصر حساس مانند سنسورها جلوگیری شود.
تمیز کردن بازوهای پاششی: بازوهای پاششی باید از هرگونه مواد غذایی یا رسوباتی که ممکن است منافذ آنها را مسدود کرده باشد، پاک شوند.
استفاده از تمیز کنندههای مخصوص: استفاده از تمیز کنندههای مخصوص ماشین ظرفشویی که به صورت تجاری موجود هستند، میتواند به حذف رسوبات کلسیم و فراهم کردن یک شستشوی عمیق کمک کند.
تمیز کردن درزها و لاستیکهای درب: این قسمتها میتوانند محل تجمع باکتریها و کپک باشند. با استفاده از یک پارچه و محلول تمیز کننده ملایم، این نواحی را تمیز کنید.
رسیدگی به نمک نرم کننده آب: اگر ماشین ظرفشویی شما دارای سیستم نرم کننده آب است، مطمئن شوید که نمک مخصوص به طور منظم اضافه میشود.
تمیز کردن سبدها و قفسهها: سبدها و قفسهها باید برای جلوگیری از تجمع ذرات غذا و کپک به طور منظم تمیز شوند.
اجرای یک چرخه شستشوی خالی: هر از چندگاهی، یک چرخه شستشوی خالی با استفاده از سرکه سفید یا جرمگیر اجرا کنید تا داخل دستگاه را به طور کامل تمیز کنید.
بررسی و تمیز کردن محل ورود و خروج آب: اطمینان حاصل کنید که لولههای ورود و خروج آب بدون هرگونه گرفتگی و رسوب هستند.
- با سرویس دوره ای میتوانید از چک شدن کلیه این موارد اطمینان حاصل کنید.
4- نشتی نمک :
در این مورد ظرفها کدر و شیری رنگ میشوند .
- اگر بعد از ریختن نمک این اتفاق افتاده : ممکن است بخاطر ریختن مقداری از نمک در خارج از ظرف نمک این اتفاق افتاده باشد که با دو بار شستشو روی برنامه سریع و یک بار با گذاشتن یک لیوان سرکه سفید در طبقه بالا و شستشوی برنامه با بالاترین دما( قابلمه شور و یا برنامه اوتوماتنیک و یا اینتنسیو) میتوان این مشکل را حل کرد. در تمامی این برنامه ها ظرفشویی خالی از ظرف باشد.
- دفرمگی ظرف نمک: در این مورد تکنسین یا با تعویض ظرف نمک و یا تعمیر آن مشکل نشتی نمک ظرفشویی را بر طرف میکند. بد بستن درب ظرف نمک این مشکل را ایجاد میکند.
- خرابی درب ظرف نمک: واشر دور درب ظرف نمک در بسیاری از موارد پوسیده میشود و با تعویض آن میتوانید مشکل را بر طرف کنید. استفاده از نمک مرغوب و دانه درشت این مشکل را تا حد زیادی حل میکند.
5- لک قهوه ای :
در این مورد رزین و یا فیلتر ظرف نمک خراب شده و عمرش به پایان رسیده. کار این فیلتر نرم کردن آب و یا جدا کردن منیزیم و سدیم از آب و گرفتن سختی آب است .که باعث میشود ظرفها کمتر خط و خش بیفتد.
6- موتور مقسم:
کار این موتور تقسیم آب بین طبقات پایین و بالاست. که اگر خراب شده باشد و یا اتصالات پلاستیکی و سویچ موتور مقسم خراب شده باشد. شما تمیز نشدن یکی از طبقات ظرفشویی را به کرات تجربه میکنید.
7-خرابی هیتر:
زمانی که هیتر دستگاه خراب است یا سوییچ هیتر هیتر را در مدار نمیاورد . به طبع آب داغ نمیشود و ظروف تمیز نمیشوند.
8-خرابی موتور اصلی:
خوب پمپ نکردن آب و خرابی موتور دلیل دیگری برای تمیز نکردن ظرفهاست.